Tara & Pekka

Tara & Pekka är små figurer som föddes 1997 och är små vägvisare till Din egen inneboende kunskap och visdom.

2004 blev figurerna tryckta som Insiktskort med 16 olika motiv. Syftet med korten är att sprida glädje och kanske så ett frö. Korten kan vara ett annorlunda gratulationskort, en tröst på vägen, en puff i ny riktning eller en stund till eftertanke.

Sommaren 2021 kom 12 nya Insiktskort med Tara & Pekka.

”Ett hjärta som älskar är alltid ungt”

”Från skithögen växer granna blommor”

”Låt aldrig någon släcka ljuset i dina ögon”

”Du är en gåva från stjärnorna”

”Du är en gåva från stjärnorna” gavs ut 2006. Den handlar om hur ett barn blir till uppe i universum. Tara är ett ägg och kommer från din mor och Pekka är en spermie och kommer från din far och det är de som valt ut vilka delar du fått av din mor och vilka delar du fått av din far. När dom inte kom överens kastade dom tärning.

Tara och Pekka satt och pratade länge bland annat om sina föräldrar. Pekka berättade om sin pappa och Tara berättade om sin mamma. Pekka fick höra saker som han aldrig kunnat drömma om. Han tänkte, hur kan det vara så stor skillnad mellan en mamma och en pappa?

”Tara och Pekka på nya äventyr” gavs ut 2009. Boken är en uppföljare och handlar om vad som händer om vi äter mycket socker. Då kommer sockertrollen och stökar till samt vikten av att röra på sig. Böckerna är skrivet i enkelhet och Anneli har själv illustrerat dem med finurliga och naiva bilder. Både i hennes skrivande och konst är enkelheten genomgående.

Barnböcker med Tara & Pekka

Böckerna rekommenderas från 4 år.