Anneli Pietikainen


Om Livsinspiration

Livsinspiration är ett kreativt företag där idéer får utrymme att förverkligas. Där skrivs själsstärkande böcker för både barn och vuxna, målas kort och hålls föreläsningar om kreativitetens läkande kraft. Där skapas Konst(ig) konst genom återbruk, kokas sylt och mycket mer. Låt dig inspireras för ditt eget kreativa skapande, en mäktig kraft som också kan frigöra glädje.

Presentation

Jag heter Anneli Pietikäinen, driver Livsinspiration och är född i finska Savolax. Där bodde jag i all enkelhet med mina föräldrar och tre äldre syskon på ett litet lantbruk med fyra kor i ladugården. I början av sjuttiotalet kom jag som sjuåring till Sverige. Det blev många omvägar i livet innan jag hittade min grund både fysiskt och själsligt i Sverige. Efter fyrtio år i Stockholm lämnade jag huvudstaden för lugnet i det vackra Hälsingland.

”I stadens stress och höga tempo var det svårt att höra vad jag var ämnad att göra.”

Idag bor jag i Moviken/Bjuråker med min sambo von Norrman (en norsk skogskatt). Jag odlar, fiskar, plockar bär, svamp och kokar sylt. Jag skriver, skapar, lever i all enkelhet och vistas mycket i naturen, något som ger mig kraft och inspiration. Under många år har jag ställt ut runt om i Hälsingland, återkommande är sommarutställningen i Movikens hamn.

In-English
English

”I stadens stress och höga tempo var det svårt att höra vad jag var ämnad att göra”

POESI

nyanser och utmattad

”I det enkla finns det stora men som också kan vara det svåra.”

BARNBÖCKER

Tara & Pekkas barnböcker

Tara och Pekka är två figurer som skapades 1997 och är vägvisare till allas egen inneboende kunskap och visdom.

INSIKTSKORT

Tara & Pekkas insiktskort

Tara & Pekkas kloka och humoristiska tankar återfinns även på tryckta vykort.

FÖRELÄSNINGAR

Det är aldrig försent!

Anneli berättar med enkelhet och humor
om bland annat, hur man kan nå sina drömmar och mål. Om att våga göra förändring. Det är aldrig försent!

GALLERI KONST(IGT)

Konst och återbruk

Allt är skapat av återbruk och lek med ord är en rolig del till verken.

SKOGENS RUBIN

Magisk lingonsylt

Lingonen kommer från Hälsinglands djupa skogar.
Bären är varligt kokta med källvatten, ekologiskt råsocker, smaksatta med enbär, kanel, ingefära och kardemumma samt med en stor dos kärlek. Sylten kan endast köpas av Anneli på ett fåtal utvalda marknader.