”Jaaaaaa…GRÖNA ÄRTOR!!!”

Tara & Pekkas barnböcker

Tara och Pekka är två figurer som skapades 1997 och är vägvisare till allas egen inneboende kunskap och visdom. Barnböckerna med figurerna Tara och Pekka förklarar verkligheten på ett lekfullt sätt. Figurerna finns även som insiktskort för vuxna.

”Boken känns som glitter!”

Flicka 6 år

Livsinspiration har hitills givit ut två böcker om
Tara & Pekkas äventyr, en tredje är på väg.

Du är en gåva från stjärnorna

I den första boken med figurerna Tara och Pekka ”Du är en gåva från stjärnorna” berättar de om hur barn blir till i universum. Figurerna tydliggör det på ett enkelt sätt. De lär också barnen att vara stolta över sig själva och sitt ursprung.

Tara & Pekka på nya äventyr

berättar om när vännerna en tidig morgon blir invaderade av sockertroll. Sockertrollen stökar till och kyler ner, vilket gör att kaos bryter ut hemma hos Tara och Pekka och deras vänner. Tara och Pekka bor nämligen i kroppen. Berättelsen kan locka barnen att själva undersöka mat och dryck där sockertroll gömmer sig. Boken är skriven med humor och fantasi i sagans form.

Tara & Pekka i mörker

Flickan, som Tara och Pekka och deras vänner bor inuti, sitter hela tiden inomhus framför en maskin som låter ”pip, doing, ding”. Vännerna ställer till med en skramlande orkester och ropar till flickan att gå ut. Till slut springer hon iväg och leker med sina vänner. Budskapet i boken är att det är viktigt att vara ute och röra på sig och träffa sina kompisar.

Ge bort bästa presenten!

Böckerna är lustfyllda berättelser skrivna med humor, fantasi samt med invävd sanning i sagans värld.

Tara & Pekkas insiktskort!

Tara & Pekkas klokskaper hittar du även på
våra tryckta insiktskort.